Καλοκαίρι του 1996 και το πρώην λατομείο του Δήμου Πετρούπολης είναι έτοιμο να μεταλλαχτεί, από ένα τραχύ και άχαρο τόπο βιομηχανικών εργασιών γεμάτο μπάζα και αδρανή υλικά, σε ένα από τα μελλοντικά hotspots όλου του λεκανοπέδιου.

 

Στο κυρίως κτήριο του σπαστήρα του λατομείου, που έχει πλήρως ανασκευαστεί από μια ομάδα νέων και δημιουργικών ανθρώπων, και μετά από μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση του γυμνού περιβάλλοντα χώρου σε πολυεπίπεδους κήπους με δέντρα και πράσινο, το Terra Petra ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς. Διατηρώντας το βιομηχανικό ύφος και την αρχιτεκτονική του κτηρίου, έξω απ’ τον ιστό της Αθήνας και ψηλά πάνω απ’ αυτήν, λειτουργεί αρχικά σαν πολυχώρος με μεζεδοπωλειο, café, πιτσαρία και bar.

terrapetra

Στην διάρκεια της πετυχημένης του πορείας , η λειτουργία του εξελίσσεται σαν Music Café, Juzzy Bar και Club Restaurant. Από το 2012, ο πολυχώρος αισθητικά επανέρχεται στην βιομηχανική του όψη. Οι υπηρεσίες εστίασης προσφέρονται πλέον το Γ΄ επίπεδο και το καλοκαίρι στις ταράτσες τους. Με διαφορετικούς χώρους με διαφορετικές διαθέσεις, από το all day καφέ, το ψηλότερο στην Αθήνα και την lounge ατμόσφαιρα, μέχρι το μπιτάτο Main Bar, το Terra Petra, ένα πολυεπίπεδο κτήριο με όμορφους κήπους πάνω από την πόλη θα σε κάνει να νιώσεις πως κάθε φορά έρχεσαι σε άλλο μέρος.

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη