Κατεβαίνοντας την Πραξιτέλους σε ένα παλιό νεοκλασικό συναντά κανείς το περίφημο The Clumsies και έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το πιο … ατσούμπαλα ατμοσφαιρικό και πλέον ένα από τα 50 κορυφαία μπαρ του κόσμου.

Το μόλις 9 μηνών μαγαζί του κέντρου κατακτά τις διακρίσεις τη μία πίσω από την άλλη. Δεν πρόλαβε να βρεθεί ανάμεσα στα 4 καλύτερα νέα μπαρ του κόσμου στην κατηγορία Best New International Cocktail Bar Το Tales of the Cocktail Spirited Awards, κατέκτησε και την 22η θέση ανάμεσα στα 50 Best Bars για το 2015.

Το The Clumsies ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στα βραβεία.

Ημίφως, αρώματα, ιδιαιτερότητα, με την λιτότητα και την επιβλητικότητα των αντικειμένων να κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Οι τέσσερις χώροι με ένα πέτρινο μπαρ, μια σάλα με ένα επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι, μια μικρή αυλή με πτυσσόμενη οροφή και έναν χώρο για χαλάρωση, φιλοξενούν τον επισκέπτη, δίνοντας μια άλλη οπτική στη βόλτα του.

Επειδή βρέθηκε στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου μην νομίζετε πως είναι μόνο για όταν ο ήλιος δύει. Το The Clumsies στέκει στην Πραξιτέλους από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για μαγικά και αλλιώτικα coctails. Εκεί, θα κάτσεις θα μιλήσεις, θα διαβάσεις το βιβλίο σου, θα χαλαρώσεις, με τους… ατσούμπαλους να εγγυώνται πως θα τα περάσεις υπέροχα.

Το No 22 της λίστας των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου, βρίσκεται στα πόδια σου και ήρθε η ώρα να το επισκεφτείς (αν δεν το έχεις κάνει).

Για την ιστορία το λονδρέζικο μπαρ Artesian κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει την κορυφή της λίστας.

Πηγή: iefimerida.gr